1 Ocak 2011 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI SU BÖREĞİ

MALZEMELER:6 adet  yufka 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı zeytinyağı yarım demet maydanoz tuz ve 400 gr beyaz beynir                            YAPILIŞI: 5 adedini boylamasına 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.Derin bir kase içinde süt,su,zeyytinyağı ve tuzu koyup hepsini çırpın.Yufka parçalarını bu karışıma batırıp yağlanmış bir fırın tepsisine gelişigüzel koyun.Bir kabın içinde kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırın.Yufkaların arasına peynirli karışımdan serpin.Bir sııra yufka,bir sıra peynirli harç olmak üzere yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin.Ayırdığınız 1 adet yufka ile böreğin üzerini kapatın.Kalan yumurtalı harçı yufkanın üzerine dökün.Buzdolabında 2-3 saat bekletin.Önceden ısıtılmış fırında 200 derece fırında 35dakika pişirin.Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder