2 Ocak 2011 Pazar
HAVUÇLU PATATESLİ PİLAV
MALZEMELER
2 havuç 2 patates 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ tuz ve karabiber
4su bardağı su veya tavuk suyu
YAPILIŞI
Havuç ve patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın.Doğradığınız sebzeleri haşlayıp süzün.Bir tencerede tereyağını eritip haşlanmış sebzeleri kavurun.Diğer tarafda pirinçi ayıklayıp ılık suyla ıslatın.Pirinç yumuşadıktan sonra suyunu süzerek kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun.Tuz ve karabiber serperek 4 su bardağı su yada tavuk suyu koyun ve kaynamaya bırakın.Pilav kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hummmm... Essas comidas me dão água na boca!!!
YanıtlaSilCanım teşekkür ederim. yeni yılın kutlu olsun..
YanıtlaSilSevgiler..
Merhaba arkadaş!
YanıtlaSilBen yorum için teşekkür ederiz.
Ben blogunuzu takip ediyorum.
Elisabeth Arruda
Olá amiga!
Agradeço o comentário .
Eu estou seguindo o seu blog.
Elisabeth Arruda