2 Ocak 2011 Pazar

HAVUÇLU PATATESLİ PİLAV




                                               MALZEMELER
 2 havuç 2 patates 2 su bardağı pirinç  1 yemek kaşığı tereyağ tuz ve karabiber           
                                        4su bardağı su veya tavuk suyu



                                                 YAPILIŞI
Havuç ve patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın.Doğradığınız sebzeleri haşlayıp süzün.Bir tencerede tereyağını eritip haşlanmış sebzeleri kavurun.Diğer tarafda pirinçi ayıklayıp ılık suyla ıslatın.Pirinç yumuşadıktan sonra suyunu süzerek kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun.Tuz ve karabiber serperek 4 su bardağı su yada tavuk suyu koyun ve kaynamaya bırakın.Pilav kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.

3 yorum:

  1. Hummmm... Essas comidas me dão água na boca!!!

    YanıtlaSil
  2. Canım teşekkür ederim. yeni yılın kutlu olsun..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba arkadaş!
    Ben yorum için teşekkür ederiz.
    Ben blogunuzu takip ediyorum.
    Elisabeth Arruda

    Olá amiga!
    Agradeço o comentário .
    Eu estou seguindo o seu blog.
    Elisabeth Arruda

    YanıtlaSil